Was Eminem's Shady Records een flop? Dit is wat er van vroegere artiesten is geworden

Inhoudsopgave:

Was Eminem's Shady Records een flop? Dit is wat er van vroegere artiesten is geworden
Was Eminem's Shady Records een flop? Dit is wat er van vroegere artiesten is geworden
Anonim

In 1999, Eminem groeide op van een low-time rapper tot een multi-miljoen verkopende hiphopartiest met zijn major-labeldebuut, Slim Shady LP, onder de begeleiding van Dr. Dre. Een jaar later vervolgde hij zijn succes met een andere hit, The Marshall Mathers LP (2000), en bevestigde vervolgens zijn GOAT-status (Greatest of All Time) met The Eminem Show in 2002. Na de succesvolle release van Slim Shady LP, de Rap God lanceerde Shady Records, een imprint die dient als "een boutique label maar [met] alle verkooppunten van een grote" onder Jimmy Iovine's Interscope.

Helaas is het verhaal van Em als president van zijn eigen label een beetje anders dan zijn succes als rapper. Shady draait gewoon om het geluid van Em, en vooral na de dood van zijn beste vriend Proof, geniet het label niet echt van het succes dat het ooit had met selecties als 50 Cent, D12, Stat Quo en meer. Veel van zijn artiesten zijn om verschillende redenen gekomen en gegaan. Hier is een blik op voormalige Shady Record-artiesten en wat ze hebben gedaan sinds ze het label hebben verlaten.

8 50 Cent

50 Cent was een van de eerste ondertekenaars van het label, en vooral het enige labellid, dat niet Eminem is, dat een enorm succesvolle rapcarrière lanceerde. Zijn debuutalbum Get Rich or Die Tryin' is een klassiek bewijs van zijn leven, maar toen hij de laatste fase van zijn rapcarrière naderde, leek 50 zijn aantrekkingskracht te hebben verloren. Hij verliet Shady in 2014 en tekende in plaats daarvan bij Caroline/Capitol/UMG om meer creatieve vrijheid na te streven, maar hij heeft nog steeds een sterke band met Shady's honcho.

7 Yelawolf

Yelawolf was een ander geval van verspild talent bij Shady. De hongerige rapper uit Alabama, die net een van de XXL Freshmen-leden van het jaar was geworden, trok al snel de aandacht van Em, en hij had vier releases onder het label tot hij in 2019 vertrok. Sindsdien was hij indie gegaan en bracht hij zijn nieuwste album uit., Ghetto Cowboy, onafhankelijk in 2019.

"Ik weet niet wat ze daar verdomme doen", zei Yelawolf in een interview in 2012. "Shady is geweldig, ik hou van Shady Records man, ik denk gewoon dat er boven iets niet aan de hand is, maar ik weet niet wat er aan de hand is, terug naar Trunk Muzik."

6 Cashis

Cashis, wiens echte naam Ramone Johnson is, kwam rond 2004 bij de familie Shady, toen Em op het hoogtepunt van zijn carrière was. Hij maakte kennis met de mainstream met "You Don't Know" van Shady Records' The Re-Up compilatiealbum en bracht zijn debuut door Eminem geproduceerde EP uit, The County Hound, in 2007. Hij vertrok na zijn beoogde debuutalbum, Loose Cannon, werd verschillende keren teruggedrongen en is een onafhankelijke artiest geworden onder Bogish Brand Entertainment.

5 Obie Trice

Obie Trice werd in de jaren 2000 geprezen als het volgende grote ding. Dus toen de Detroit-rapper zich in 2000 bij Shady voegde, schoten de verwachtingen omhoog. Wel leverde hij met Cheers een solide debuutalbum af, begeleid door singles als "Got Some Teeth" en "Sht Hits the Fan". Hij vertrok echter nadat hij het gevoel had dat het label te weinig moeite had om zijn tweede album, Second Round On Me, door te drukken, dat in de eerste week slechts 74.000 exemplaren opleverde.

4 Slachthuis

Slaughterhouse was een ander verhaal van hiphop's 'wat als'. De supergroep, die bestond uit Joe Budden, Joell Ortiz, Crooked I en Royce da 5'9 , slaagde erin om een frisse wind in hiphop te brengen toen ze hun titelloze debuut debuteerden voordat ze tekenden bij Shady. voor het label kwam de druk van leidinggevenden om commercieel levensvatbare radionummers te blijven maken op het punt dat ze in 2018 uit elkaar gingen. Sindsdien heeft elk voormalig lid zijn eigen soloprojecten gedaan.

3 Stat Quo

Tegen het einde van 2003 ontdekten Eminem en Dr. Dre de band Underground Atlanta van Stat Quo en tekenden hem bij hun labels in het kader van een gezamenlijke deal. Hij maakte in 2006 kennis met de massa met het verzamelalbum The Re-Up, maar hij had nog nooit een album uitgebracht totdat hij het label verliet. In een interview in 2017 met HotNewHipHop, onthulde de rapper dat de Rap God Quo van zijn label had laten vallen na een ruzie over diens beoogde debuutalbum, Statlanta.

2 Bobby Creekwater

Een andere rapper uit Atlanta, Bobby Creekwater, tekende medio 2005 bij Shady Records en werd later opgenomen in het compilatiealbum The Re-Up. Hij onderging hetzelfde lot als zijn voorgangers en verliet Shady in 2009 zonder dat er grote projecten werden uitgebracht zonder wrede gevoelens.

"Ik had het gevoel dat het tijd was om verder te gaan, dus belde ik naar [Shady mede-oprichter] Paul [Rosenberg]… Ik zei dat ik denk dat het tijd is voor mij om mijn gang te gaan. Hij zei dat hij het begreep, " onthulde de rapper.

1 D12

Voordat Eminem ertoe deed, maakte hij deel uit van Detroits D12-rapgroep, die bestond uit zes van de beste emcees in de Motor City. Toen Em's solocarrière van de grond kwam, tekende hij officieel de groep onder zijn label en liet ze hun twee albums uitbrengen in 2001 en 2004.

De dood van DeShaun 'Proof' Holton, de de jure leider van de groep en de oude beste vriend van Eminem, had echter een grote impact op het lot van D12 en de onderbreking was onvermijdelijk. Em kondigde aan dat D12 was ontbonden met een nummer getiteld "Stepping Stone" van zijn verrassend uitgebrachte album Kamikaze in 2018.

Aanbevolen: