Heeft Steven Tyler zijn zangstem veranderd toen niemand luisterde?

Inhoudsopgave:

Heeft Steven Tyler zijn zangstem veranderd toen niemand luisterde?
Heeft Steven Tyler zijn zangstem veranderd toen niemand luisterde?
Anonim

Steven Tyler's kenmerkende zangstem en ongelooflijke vocale bereik hebben hem "Demon of Screamin'" gezien door zijn fans.

Aerosmith is de bestverkopende Amerikaanse hardrockband aller tijden, die wereldwijd meer dan 150 miljoen platen heeft verkocht, waaronder meer dan 85 miljoen platen in de Verenigde Staten.

Maar er was een tijd dat de viervoudig Grammy-winnaar zich schaamde voor zijn iconische zang.

Steven Tyler veranderde zijn stem op het eerste Aerosmith-album uit onzekerheid

Aerosmith werd voor het eerst opgericht in Boston in 1970. De groep bestaat uit Steven Tyler (leadzang), Joe Perry (gitaar), Tom Hamilton (bas), Joey Kramer (drums) en Brad Whitford (gitaar.)

In de Aerosmith-autobiografie "Walk This Way" gaf Tyler toe dat hij zijn stem op hun eerste paar albums had veranderd omdat hij het geluid niet leuk vond. Hij probeerde zelfs wat lager te zingen en meer te klinken als soulartiesten, zoals James Brown.

Een producer adviseerde hem ook om anders te zingen en omdat het zijn eerste plaat was, gehoorzaamde hij. De hit "Dream On" stond op het eerste album van Aerosmith. Het is blijkbaar het enige nummer waar Tyler zijn "echte" stem gebruikte. In 2018 werd In het nummer opgenomen in de Grammy Hall of Fame.

Steven Tyler heeft zojuist een revalidatieperiode van 30 dagen achter de rug

Ondertussen heeft Steven Tyler onlangs een revalidatieprogramma van meer dan 30 dagen voltooid na zijn verslavingsstrijd. De 74-jarige is naar verluidt "schoon en nuchter" en doet het "verbazingwekkend goed" nadat hij uit de afkickkliniek is geweest, vertellen bronnen aan TMZ. De artiest "I Don't Wanna Miss A Thing" zou zichzelf eerder deze week hebben vrijgelaten uit het revalidatiecentrum na een vrijwillig verblijf van zelfs langer dan 30 dagen.

De artiest ging afgelopen mei eerder naar de afkickkliniek nadat hij een terugval had gekregen terwijl hij herstelde van een recente voetoperatie. Een aankondiging over de terugval van de zanger werd afgelopen mei eerder gedaan door zijn Aerosmith-bandleden. De verklaring luidde: "Zoals velen van jullie weten, heeft onze geliefde broer Steven vele jaren aan zijn nuchterheid gewerkt. Na een voetoperatie om zich voor te bereiden op het podium en de noodzaak van pijnbestrijding tijdens het proces, is hij onlangs teruggevallen en vrijwillig opgenomen in een behandelingsprogramma om zich te concentreren op zijn gezondheid en herstel."

Ze vervolgden: "We zullen onze 2022-data vanaf september voortzetten en we zullen je zo snel mogelijk meer updates laten weten. We zijn er kapot van dat we zo velen van jullie hebben lastiggevallen, vooral onze meest trouwe fans die vaak grote afstanden afleggen om onze shows mee te maken. Bedankt voor je begrip en voor je steun aan Steven gedurende deze tijd."

Tyler is in het verleden open geweest over zijn worsteling met verslaving en is openhartig over zijn ervaringen tijdens een eerder interview met Haute Living. Hij herinnerde zich: "Het begin van de jaren '80 was verschrikkelijk, en drugs brachten ons naar beneden. Ik was de eerste die werd behandeld. Er was een moment in '88 waarop het management en de band een interventie op mij trokken."

Steven Tyler is nu een grootvader

Steven Tyler is nu een grootvader en is er trots op om "Papa Stevie" genoemd te worden. Twee van Steven's dochters, Liv Tyler, 40, en Mia Tyler, 39, hebben zelf kinderen. Vanaf nu is hij een opa voor vier kleintjes, Liv's 13-jarige zoon Milo, de twee jaar oude zoon Sailor Gene, en 18 maanden oude dochter Lula Rose, en Mia's zoon Axton, die slechts acht maanden is..

"De echt jonge mensen, zoals Mia's zoon Axe, kennen me nog niet", vertelde de muzikant aan People. "Als ze wat ouder worden en me kennen, me op tv zien, denk ik dat de dingen zullen veranderen Dat is zo geweldig als dat gebeurt. Ze beginnen me anders te bekijken omdat ze de video 'Janie's Got a Gun' of 'Dude (Looks Like a Lady)' of 'Sweet Emotion' hebben gezien.'"

“Op dit moment heb ik het nog steeds erg druk. Liv is in Engeland - ik ben vorig jaar met het hele gezin bij haar geweest. Het is gewoon een beetje moeilijk, 'zei Steven. “We proberen samen te komen voor Kerstmis en het is leuk, het is mooi. Wat we hebben is prachtig, voegde hij eraan toe.

Aanbevolen: