Wat is er geworden van de cast van versuft en verward?

Inhoudsopgave:

Wat is er geworden van de cast van versuft en verward?
Wat is er geworden van de cast van versuft en verward?
Anonim

Dazed and Confused is een van de meest geliefde cultklassiekers aller tijden. De film uit 1993 van Richard Linklater staat bekend als een coming of age-komedie uit de periode die verantwoordelijk was voor de introductie van de wereld aan enkele van de meest prominente sterren van Hollywood. Helaas hebben niet iedereen die in de geliefde film speelde het even goed gedaan als anderen in de industrie.

Dus, wat is er geworden van de gekke cast van personages die de klassieker uit het begin van de jaren 90 (die toevallig ook een van Quentin Tarantino's favoriete films is) tot een leuk leven bracht? Laten we het uitzoeken. Houd je ogen open voor alle peddels die naar je achteren kunnen gaan terwijl we ons voorbereiden om erachter te komen wat de cast van Dazed en Confused uiteindelijk met hun leven heeft gedaan. Laten we erachteraan gaan.

10 Jason Londen

Jason London, die de primaire focus van de film was, speelde Randall "Pink" Floyd. Wat betreft de carrière van Londen na Dazed, de acteur zou regelmatig verschijnen in tv-series zoals Tales from the Crypt, The Outer Limits en Saving Grace, en door de jaren heen opduiken in verschillende theater- en tv-films. Londen heeft een respectabele carrière gehad sinds zijn doorbraak op Dazed; echter, de acteur van The Devil's Tomb is er nooit echt in geslaagd om de mainstream-hoogten van sommige van zijn castmates te bereiken.

9 Joey Lauren Adams

Joey Lauren Adams, die speelde als Simone, zou te zien zijn in verschillende cultklassiekers geschreven door indie-cultfilmgoeroe Kevin Smith. Adams was ook een van de sterren van de mislukte Married with Children spin-off, Top of the Heap. Haar carrière strekte zich uit van de late jaren '90 tot het midden van de jaren 2000 en zou de actrice zien in Big Daddy evenals Jay en Silent Bob Strike Back. Meest recentelijk was Adams te zien in Jay and Silent Bob Reboot en heeft hij ook een Golden Globe gewonnen (voor Chasing Amy, waarin Adams herenigd werd met collega Dazed and Confused-ster Ben Affleck.)

8 Anthony Rapp

Anthony Rapp was te zien in veel films van begin tot midden jaren '90, zoals School Ties, Twister en Six Degrees of Separation, en bleef bloeien na Dazed and Confused. Door de jaren heen gestaag aan het werk op zowel tv als film, zou Rapp uiteindelijk op tv belanden, in Star Trek: Discovery als luitenant-commandant Paul Stamets.

7 Marissa Ribisi

Marissa Ribisi's eerste speelfilmrol was het uitbeelden van Cynthia in Dazed and Confused, en zou dit opvolgen met rollen in The Brady Bunch Movie, samen met een rol in de fantasy-komedie Pleasantville uit 1998. Ribisi, wiens broer collega-acteur Giovanni Ribisi is (die in het begin van zijn legendarische carrière in Married with Children verscheen), was een prominente figuur op het kleine scherm en verscheen in populaire series zoals Felicity and Friends. Ribisi staat ook bekend als de oude echtgenoot van muzikale superster Beck vóór hun scheiding in 2019.

6 Cole Hauser

Cole Hauser maakte zijn debuut in de Brendan Fraser-film School Ties voordat hij te zien was in Dazed and Confused. Na zijn dagen bij Dazed zou Hauser te zien zijn in Good Will Hunting, de sci-fi-actiefilm Pitch Black (met Vin Diesel) en Hart's War met Bruce Willis en Colin Farrell. Hij werkte gestaag in film en tv totdat hij zijn meest prominente huidige rol als Rip Wheeler op Yellowstone belandde.

5 Adam Goldberg

Adam Goldberg was het meest prominent te zien in de film Mr. Saturday Night voordat hij de rol van Mike op Dazed and Confused kreeg. Na Dazed zou Goldberg in 1995 te zien zijn in Higher Learning met collega Dazed and Confused castlid Cole Hauser en een hele reeks films uit de late jaren 90, waaronder samen met Tom Hanks in Saving Private Ryan. Goldberg is momenteel te zien in de CBS-serie The Equalizer en zal te zien zijn in de aankomende horrorfilm The Georgetown Project met Russel Crowe.

4 Parker Posey

Parker Posey was een bekend gezicht in de cinema uit de jaren 90 en was gedurende het decennium in veel films en tv-shows te zien. Posey's meest recente stint op tv is als Blair in Tales of the Walking Dead, na haar rol als Freda Black in de veelgeprezen The Staircase van HBO Max. Posey's filmcredits omvatten: Blade: Trinity, Superman Returns en vele Christopher Guest-films zoals Waiting For Guffman, A Mighty Wind en Best In Show. Ze zal te zien zijn in de aankomende horrorkomedie Disappointment Blvd.

3 Milla Jovovich

Wat heeft Milla Jovovich precies gedaan sinds Dazed? Talloze tv- en filmrollen is wat. Om precies te zijn, een van Milla's doorbraakrollen was die van Leeloo Dallas in The Fifth Element voordat hij verder ging als Jeanne d'Arc in The Messenger: The Story of Joan of Arc uit 1999. Jovovich maakte vervolgens haar franchisedebuut als Alice in de verfilming van de Paul W. S. Anderson regisseerde (die toevallig ook haar echtgenoot is) de horrorgame Resident Evil van 2002 tot 2016.

2 Matthew McConaughey

Voordat hij een internationale hartenbreker werd, was Matthew McConaughey gewoon een andere acteur die probeerde te slagen (hij werd zelfs afgewezen door deze acteur op de set van Dazed.) Na de film zag McConaughey zijn carrière vlam vatten en opduiken in films als A Time to Kill, Contact en The Newton Boys in de jaren '90 tot een hele reeks films in de jaren 2000, zoals How To Lose a Guy in 10 Days en Sahara. McConaughey zou in de daaropvolgende decennia nog steeds te zien zijn in kaskrakers, zoals Interstellar, The Wolf of Wall Street, Dallas Buyer's Club en vele anderen. Hij speelde ook in seizoen 1 van HBO's True Detective naast Woody Harrelson.

1 Ben Affleck

Ben Affleck is een van de grootste sterren in Hollywood geworden. Voordat Affleck werd gecast als Batman in de DCEU, werd Affleck een lieveling van indie-icoon Kevin Smith en ging hij staren in en co-schrijven van Good Will Hunting met zijn echte vriend Matt Damon. Met in de hoofdrol in talloze blockbusters van de afgelopen twee decennia, is het veilig om te zeggen dat Affleck het goed deed na Dazed and Confused. De acteur heeft echter een paar andere dingen gedaan dan filminspanningen, waaronder het te koop aanbieden van zijn herenhuis in LA nadat hij bij zijn vrouw Jennifer Lopez was ingetrokken.

Aanbevolen: