Amal Clooney werd ooit beschouwd als machtiger dan de koninklijke familie. Is dat nog steeds het geval?

Inhoudsopgave:

Amal Clooney werd ooit beschouwd als machtiger dan de koninklijke familie. Is dat nog steeds het geval?
Amal Clooney werd ooit beschouwd als machtiger dan de koninklijke familie. Is dat nog steeds het geval?
Anonim

Voordat ze bekend stond als de vrouw die George Clooney van gedachten over het huwelijk veranderde, was Amal Alamuddin Clooney al een ster in haar eentje - een mensenrechtenadvocaat die bekend stond om het verdedigen van journalisten, vrouwen en kinderen. Ze is ook een mode-icoon met geweldig haar. Geen wonder dat George 'wist' dat hij met haar zou trouwen voordat ze elkaar zelfs maar ontmoetten.

Maar afgezien van de grappen, stond Amal zelfs op de vierde plaats in de lijst van meest invloedrijke Londenaren van 2014, en overtrof zelfs de koninklijke familie. Dit is hoe krachtig ze is.

Hoe werd Amal Clooney machtiger dan de koninklijke familie?

In 2014, het jaar waarin de Clooneys trouwden, werd Amal vierde in de jaarlijkse lijst van de Evening Standard van de 1.000 meest invloedrijke Londenaren. Ze was een van de drie vrouwen die de top 10 haalden. Ze stond destijds bovenaan de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May (6), Prins Harry (7), Victoria Beckham (9), evenals toen- Premier David Cameron (10). Ze werd ook beschouwd als machtiger dan een Nobelprijswinnaar, aangezien Malala Yousafzai, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede van dat jaar, op nummer 12 kwam.

Datzelfde jaar werd Amal benoemd tot lid van het Public International Law Panel van de Britse procureur-generaal. Het is een panel van experts op het gebied van internationaal recht dat het VK adviseert en vertegenwoordigt in zowel nationale als internationale rechtbanken. In 2013 werd ze benoemd tot lid van meerdere commissies van de Verenigde Naties: ze diende als adviseur van speciaal gezant Kofi Anna voor Syrië en als adviseur van het drone-onderzoek van 2013 door VN-mensenrechtenrapporteur Benn Emmerson, QC, naar het gebruik van drones in contra- terroristische inspanningen. Amal werkte ook samen met haar man bij de lancering van de Clooney Foundation for Justice in 2016.

Is Amal Clooney nog steeds machtiger dan de koninklijke familie?

Volgens de London Power 100 List van 2019 was koningin Elizabeth II dat jaar de meest invloedrijke figuur in Londen. Tweede op de lijst was de burgemeester van de stad, Sadiq Khan, gevolgd door premier Boris Johnson (4), prins William & Kate Middleton (5), Theresa May (7) en Sir David Attenborough (8) - die ooit brak een Guinness World Record dat voorheen eigendom was van Jennifer Aniston

Amal stond nergens op de lijst. Maar in maart 2022 riep Time haar uit tot een van de 12 vrouwen van het jaar 'die werken aan een meer gelijke wereld'.

In Amals coververhaal ging ze zitten met de Filipijnse journalist en Nobelprijswinnaar voor de Vrede, Maria Ressa, om te bespreken waarom ze ervoor koos om als mensenrechtenadvocaat te werken. "Ik reageer op wat ik zie gebeuren in de wereld. Een wereld waar de schuldigen vrij zijn en de onschuldigen gevangen zitten - waar de mensenrechtenschenders vrij zijn, en degenen die verslag uitbrengen over de schendingen worden opgesloten", zegt de advocaat uitgelegd.

"Als advocaat kan ik daar iets aan doen. Of ik kan het in ieder geval proberen", vervolgde ze. "Dus mijn werk is gericht op het helpen bevrijden van slachtoffers en het vervolgen van daders - en bij uitbreiding probeert het werk van onze stichting dat echt op schaal en wereldwijd te doen." De filantroop vertelde ook hoe haar huwelijk met George haar werk heeft beïnvloed.

"Het huwelijk was geweldig. Ik heb in mijn man een partner die ongelooflijk inspirerend en ondersteunend is, en we hebben een huis vol liefde en gelach", zei Amal over getrouwd te zijn met een Hollywood A-lister. "Het is een vreugde die ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik voel me zo gelukkig dat ik een grote liefde in mijn leven heb gevonden en dat ik een moeder ben - zo krijg ik mijn evenwicht."

Maar ze gaf toe: "In termen van een groter publiek profiel, denk ik dat ik alleen maar kan proberen de schijnwerpers te richten op wat belangrijk is. Dat kan zeker voordelen opleveren voor sommige klanten. Als ik op een werkfunctie ben en de rapportage ervan zich richt op irrelevante zaken, kan ik daar niet veel aan doen. Aangezien ik er geen controle over heb, is mijn benadering om er niet bij stil te staan en gewoon door te gaan met mijn werk en mijn leven en te hopen dat de houding het zal inhalen."

Wat heeft Amal Clooney de laatste tijd gedaan?

Clooney is nog steeds actief in het verdedigen van slachtoffers van mensenrechtenschendingen. De moeder van twee kinderen gebruikt de Clooney Foundation ook om meer problemen in het rechtssysteem op te lossen. "We noemen wat we doen gerechtigheid voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Omdat gerechtigheid niet zomaar gebeurt - je moet het strijden; je moet de boog ernaartoe buigen", vertelde ze aan Ressa.

"We proberen dat te doen door degenen die verantwoordelijk zijn ter verantwoording te roepen", vervolgde ze. "Dus de methode is om bloot te leggen, maar ook om te straffen en te verhelpen", en merkt op dat "het het resultaat is van zowel mijn ervaring als de vele jaren die George ook aan deze problemen heeft gewerkt." Wat een machtspaar.

Aanbevolen: