Waarom Law And Order: SVU's Kelli Giddish verliet de show na 12 seizoenen

Inhoudsopgave:

Waarom Law And Order: SVU's Kelli Giddish verliet de show na 12 seizoenen
Waarom Law And Order: SVU's Kelli Giddish verliet de show na 12 seizoenen
Anonim

Kelli Giddish is sinds seizoen 13 een belangrijk onderdeel van Law and Order: Special Victims Unit (SVU). De 42-jarige nam de rol van Amanda Rollins op zich na het vertrek van Christopher Meloni aan het einde van het seizoen 12. Giddish werd snel geïntegreerd in de roterende kern, wat een lange weg ging bij het vullen van het gapende gat dat Meloni had achtergelaten.

Amanda Rollins werd een favoriet personage bij fans en is momenteel een van de langstlopende personages in de show na Olivia Benson van Mariska Hargitay en Odafin Tutuola van Ice-T. Het lijkt er echter op dat de ambtstermijn van Rollins op de iconische show eerder dan verwacht ten einde loopt. Er zijn berichten dat Giddish de rol na het komende 24e seizoen niet meer zal hernemen. Dit is waarom Giddish een vrij ongekende exit maakt uit het populaire misdaaddrama.

8 Wanneer trad Kelli Giddish toe tot de Law And Order: SVU Cast?

Kelli Giddish maakte haar debuut in Law and Order: Special Victims Unit in 2007, toen ze een gastrol speelde als slachtoffer van verkrachting Kara Bawson in de aflevering 'Outsider'.

Giddish maakte pas in 2011 deel uit van de belangrijkste roterende cast, toen ze de rol van rechercheur Amanda Rollins op zich nam. Rollins maakte haar debuut in de première-aflevering van seizoen 13; ‘Verschroeide aarde.’

7 Kelli Giddish hielp de wet en orde te handhaven: SVU samen na het vertrek van Christopher Meloni

Het abrupte vertrek van Christopher Meloni was een grote klap voor Law & Order: SVU. Gelukkig was zijn afwezigheid niet zo duidelijk toen Kelli Giddish en Danny Pino van Cold Case zich bij de cast voegden.

"Iedereen op de set is erg opgewonden en energiek", vertelde Giddish destijds aan TV Guide. 'Ze hebben een familielid verloren met het vertrek van Chris Meloni, maar ze hebben ons erg geaccepteerd. Amanda is verheugd om hier met deze mensen te werken, en ik ook.”

6 Kelli Giddish bevestigde haar vertrek uit Law and Order: SVU op sociale media

Geruchten dat Law & Order: SVU een grote castrevisie onderging, wervelden al lang voordat de Kelli Giddish haar vertrek op sociale media bevestigde.

De 42-jarige actrice deelde een momentopname van zichzelf op Instagram met het bijschrift: "Ik wilde het gebabbel dat ik online heb gezien bespreken en iedereen laten weten dat dit inderdaad mijn laatste seizoen op 'Wet & Orde: SVU.'”

5 Kelli Giddish koos er niet voor om Law and Order te verlaten: SVU

Kelli Giddish wordt de eerste van Law & Order: de langstlopende castleden van SVU die de show verlaten. In tegenstelling tot Christopher Meloni, die de show verliet vanwege grote contractgeschillen, verlaat Kelli Giddish Law & Order: SVU niet uit eigen beweging. Volgens Variety was het ongekende vertrek van Kelli "een oproep van bovenaf."

4 Waarom werd Kelli Giddish afgesneden van Law and Order: SVU?

Volgens Variety werd de beslissing om de reis van Amanda Rollins over Law & Order: SVU af te sluiten, ingegeven door de wens om "de show zo up-to-date en actueel mogelijk te houden."

Dat gezegd hebbende, Rollins was vaak de enige vrouwelijke detective op Law & Order: SVU. Als zodanig voorspelt haar vertrek niet veel goeds voor genderdiversiteit in de kerncast. Het v alt nog te bezien hoe de show dit tekort in seizoen 25 zal compenseren.

3 Law and Order: SVU-producenten probeerden Kelli Giddish in de show te houden

Het blijkt dat de beslissing om Kelli Giddish uit Law & Order te zetten: SVU niets te maken had met het productieteam van de show.

Volgens Variety probeerden Mariska Hargitay en minstens één andere producer de beslissing terug te draaien. Helaas was er op dit front weinig tot geen vooruitgang te boeken omdat “de beslissing al genomen was”. Inside-bronnen maakten ook aan Variety bekend dat high-ups in het netwerk geen compromis konden bereiken over compensatie en Kelli's 'toekomst in de show.”

2 Hoe Kelli Giddish denkt over het verlaten van Law and Order: SVU

De meeste Law & Order: SVU-fans zijn woedend over Kelli's vertrek uit de show. De All My Children-alumnus lijkt het nieuws echter op de voet te volgen.

"Het spelen van Rollins is een van de grootste geneugten en privileges van mijn leven geweest", schreef ze op Instagram. “Ik heb het geluk gehad om de afgelopen 12 jaar deel uit te maken van de ‘Law & Order’-familie. Er is gewoon geen ander personage op tv zoals Rollins. Ze is gegroeid en veranderd, en ik ook.”

1 Showrunner David Graziano's gedachten over het vertrek van Kelli Giddish uit Law and Order: SVU

Het feit dat Kelli Giddish niet langer deel zou uitmaken van de Law & Order: SVU-cast was voor velen een bittere pil om te slikken, waaronder showrunner David Graziano.

“Dingen zijn complexer dan ze lijken in een wereld van emoji's en tweets. Alles wat ik wil zeggen is dat Kelli dit met de meest ongelooflijk stijlvolle houding heeft afgehandeld, schreef Graziano in het commentaargedeelte van Kelli's Instagram-bericht.“Ik ben bedroefd door haar dreigende exit. Het zal mijn geluksdag zijn als ik ooit weer voor haar mag schrijven.'

Aanbevolen: