De 13 slechtste shows op basis van videogames (en de 4 beste)

Inhoudsopgave:

De 13 slechtste shows op basis van videogames (en de 4 beste)
De 13 slechtste shows op basis van videogames (en de 4 beste)
Anonim

Hoewel het meer dan 25 jaar geleden is sinds de eerste videogamefilm, heeft de filmindustrie nog steeds moeite om games aan te passen aan het grote scherm. Veel mensen hebben Pokémon Detective Pikachu misschien leuk gevonden, maar het publiek is nog steeds erg sceptisch over de aankomende Sonic the Hedgehog-film. Misschien kun je gewoon niet een hele videogame van 20-30 uur in een enkele film proppen.

Vandaag gaan we kijken naar de 15 slechtste en 5 beste klassieke shows op basis van videogames, volgens IMDb. Blijkbaar lijken er meer slechte dan goede tekenfilms voor videogames te zijn, dus de lijst werd ongelijk. En aangezien we ons gaan concentreren op "klassieke" shows, kijken we niet naar iets dat in de afgelopen tien jaar is gemaakt. Dus hoe vreselijk Mega Man: Fully Charged en hoe geweldig Castlevania ook is, geen van beide komt in aanmerking voor deze lijst.

17 Slechtste: Saturday Supercade (6.8)

Afbeelding
Afbeelding

Een van de eerste tekenfilms voor videogames was Saturday Supercade, een zaterdagochtendshow van een uur die bestaat uit kortere cartoonsegmenten. Deze segmenten waren gebaseerd op populaire arcade-spellen, waaronder Frogger, Donkey Kong en Donkey Kong Jr. Het punt is dat deze vroege arcade-spellen niet veel verhaal hadden, dus de tekenfilms moesten zoveel toevoegen dat ze nauwelijks leken op de originele spellen.

16 Slechtste: Pole Positie (6,7)

Afbeelding
Afbeelding

Nog een videogame-cartoon uit de jaren 80, Pole Position, was gebaseerd op het racespel met dezelfde naam. Omdat arcadespellen toen nog niet echt complotten hadden, moest DIC Audiovisuel natuurlijk hun eigen verhaal maken.

Helaas waren de personages zo dom dat ze irritant werden en de racescènes waren soms duizelingwekkend en verwarrend. Een teleurstellende tekenfilm. Ongeveer het enige echt memorabele deel is het rockende intronummer.

15 Slechtste: Mortal Kombat: Conquest (6.5)

Afbeelding
Afbeelding

De enige live-actieshow op deze lijst, Mortal Kombat: Conquest, leek groen verlicht vanwege de populariteit van actie-fantasyshows in de late jaren 90, zoals Buffy the Vampire Slayer en Hercules: The Legendary Journeys. En hoewel de show een behoorlijk indrukwekkende vechtchoreografie heeft, wordt het tegengehouden door een aantal echt goedkope CGI en een verwarrend plot dat honderden jaren vóór de originele games plaatsvindt.

14 Beste: F-Zero: GP Legend (7.4)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Captain Falcon tegenwoordig meer bekend staat om Super Smash Bros. dan F-Zero, was het vertrouwen in de sci-fi-racer in 2003 nog steeds groot, wat leidde tot een anime-aanpassing. F-Zero: GP Legend is een reboot die plaatsvindt in 2201.

Ondanks de wijzigingen in het bronmateriaal, lijkt het erop dat fans dol zijn op deze anime, hoewel FoxBox de show na slechts vijftien afleveringen uit hun line-up heeft gehaald. Dat heeft misschien meer te maken met de aanpassingen van 4Kids aan de show. Zoek in plaats daarvan de originele Japanse versie op.

13 Slechtste: Captain N: The Game Master (6.4)

Afbeelding
Afbeelding

Nu komen we hier echt in de problemen. Captain N: The Game Master was de ultieme Nintendo-fanboyfantasie: een kind wordt vervormd in een videogamewereld die hij samen met een aantal geliefde Nintendo-personages moet redden. Bijna elk personage hier wordt echter verpest door de show. Zowel Kid Icarus als Mega Man hebben echt vervelende spraakgebreken en Simon Belmont is een egocentrische eikel. Het is ronduit respectloos.

12 Slechtste: de Super Mario Bros. Super Show! (6.3)

Afbeelding
Afbeelding

Ik was terughoudend om deze show op de slechtste lijst te zetten, maar laten we eerlijk zijn, The Super Mario Bros. Super Show! is niet erg goed. De live-action-segmenten zijn dwaas en de cartoon is erg goedkoop geanimeerd. Dat zou geen verrassing moeten zijn, aangezien het werd geproduceerd door DIC, dezelfde jongens achter Captain N en Pole Position. Ze zijn berucht geworden omdat ze fouten hebben achtergelaten in hun voltooide cartoons.

11 Slechtste: Fire Emblem (6.2)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de Fire Emblem-serie pas met de Game Boy Advance wereldwijd zou worden uitgebracht, kreeg een originele video-animatie uit 1997, gebaseerd op de serie, nog steeds een Engelse nasynchronisatie en een westerse release. Deze OVA is gebaseerd op Mystery of the Emblem en volgt Marth (om de een of andere reden Mars genoemd) terwijl hij op reis gaat om zijn bestemming te vervullen. Natuurlijk komen we nooit bij dat lot. De OVA is slechts twee afleveringen lang en beslaat slechts een heel klein deel van de plot van de game.

10 Slechtste: Avonturen van Sonic the Hedgehog (6.2)

Afbeelding
Afbeelding

In het begin van de jaren 90 waren er twee grote Sonic-tekenfilms: een donkere en dramatische actieserie die bekend staat als Sonic SatAM en een over-the-top gagfest genaamd Adventures of Sonic the Hedgehog. Op de een of andere manier werd Sonic SatAM na slechts 26 afleveringen geannuleerd en kreeg Adventures 65 afleveringen, plus een kerstspecial, ondanks dat het op alle fronten aanzienlijk slechter was.

9 Beste: Pokémon (7.4)

Afbeelding
Afbeelding

Als je het hebt over cartoons van videogames die echt goed zijn, is Pokémon de eerste serie die in de hoofden van de meeste mensen opduikt, en terecht. De originele Game Boy-titels waren populair, maar de anime maakte van Pokémon een wereldwijd fenomeen, met de schattige kleine Pikachu als leider van de beweging. Deze serie gaat zelfs door tot op de dag van vandaag met meer dan duizend afleveringen!

8 Slechtste: Mortal Kombat: Defenders Of The Realm (6.2)

Afbeelding
Afbeelding

Iemand besloot dat het een geweldig idee zou zijn om van de meest gewelddadige en controversiële videogame van de jaren 90 een tekenfilm voor kinderen te maken. Mortal Kombat: Defenders of the Realm diende als een soort vervolg op zowel de eerste film als Ultimate Mortal Kombat 3 waarin Raidens krijgers Earthrealm verdedigen tegen binnenvallende robots en Baraka-klonen. Natuurlijk verta alt het spel zich niet goed naar het formaat.

7 Slechtste: Sonic Underground (6.1)

Afbeelding
Afbeelding

Zo erg als Adventures was, Sonic Underground was nog erger. In een plot dat klinkt alsof het rechtstreeks uit iemands fanfictie is gehaald, herenigt Sonic zich met zijn lang verloren broers en zussen Sonia en Manic (allemaal ingesproken door Jaleel White, zelfs het meisje) en ontdekt dat ze deel uitmaken van de koninklijke familie. Verborgen door de koningin toen Robotnik Mobius begon over te nemen, is het hun lot om Robotnik omver te werpen met behulp van de kracht van rots. Zoals verwacht kon het uitgangspunt de show niet overeind houden.

6 Slechtste: Street Fighter (6.0)

Afbeelding
Afbeelding

Street Fighter wordt samen met Defenders of the Realm uitgezonden in het Action Extreme Team van USA Network en is op de een of andere manier erger dan die fout. Guile leidt een internationaal team van misdaadbestrijders tegen M. Bison en Shadaloo.

Ondertussen zijn de steunpilaren van de serie Ryu en Ken gereduceerd tot stuntelige schatzoekers met komische reliëfs. De actie is hoogdravend, de humor is oubollig en de dialoog varieert van "zo slecht dat het goed is" tot gewoon oud slecht. We hebben er in ieder geval behoorlijk goede memes uit gehaald.

5 Beste: Aardworm Jim (7.5)

Afbeelding
Afbeelding

De enige Amerikaanse tekenfilm die in de "Beste" lijst kwam, was Earthworm Jim, een onderschatte show gebaseerd op de videogame met dezelfde naam. Na de avonturen van de titulaire regenworm die superheld werd via een robotsuperpak, was Earthworm Jim een overdreven parodie op superhelden en actietekenfilms. Het legde niet alleen de geest van de games vast, het deed het ook met stijl.

4 Slechtste: The Legend of Zelda (5.9)

Afbeelding
Afbeelding

Uitzending op vrijdag in The Super Mario Bros. Super Show! was The Legend of Zelda, een actie-fantasie-cartoon gebaseerd op het klassieke NES-spel. De openingscredits beloven actie en avontuur die fans van het spel hebben leren kennen. Dan verpest Link het allemaal door zijn mond te openen. Hoewel hij misschien niet veel persoonlijkheid heeft in de games, is de cartoon erger omdat hij Link in een onaantrekkelijke eikel verandert.

3 Slechtste: Donkey Kong Country (5.7)

Afbeelding
Afbeelding

Als The Legend of Zelda een ramp was, was Donkey Kong Country een gruwel. Als een van de eerste computergeanimeerde shows wordt enige onhandigheid verwacht. In tegenstelling tot Beast Wars: Transformers en ReBoot, zien de overdreven uitdrukkingen en bewegingen vastgelegde bewegingen in deze show er uiteindelijk heel griezelig en raar uit. Dan zijn er de muzikale nummers die… veel te wensen overlaten.

2 Slechtste: Darkstalkers (4.5)

Afbeelding
Afbeelding

Wees niet verbaasd als je nog nooit van de tekenfilms van Darkstalkers hebt gehoord, want het duurde maar dertien afleveringen. Om de een of andere reden maakten ze de hoofdpersoon, Morrigan Aenslan, tot een schurk. Dan is er nog de animatie. Graz Entertainment gaf "cutting corners" een geheel nieuwe betekenis. Vechtscènes bestonden vaak uit dezelfde paar frames die zich langzaam herhaalden en er waren frequente inconsistenties in de kleurstelling, evenals andere fouten.

1 Beste: Street Fighter II V (7.7)

Afbeelding
Afbeelding

Street Fighter II V is geliefd bij fans van de game en anime uit de jaren 90, vooral in vergelijking met de verschrikkelijke Amerikaanse animatieserie. Ten eerste zijn Ryu en Ken de hoofdpersonen, geen schatzoekers in stripverhalen. Ten tweede werd de serie geregisseerd door Gisaburo Sugii, dezelfde man die Street Fighter II: The Animated Movie regisseerde, een van de weinige goede videogamefilms. Last but not least, de actie is top.

Denk je dat een van deze videogameshows hoger of lager op deze lijst zou moeten staan? Ga erover klagen bij mensen met IMDb-accounts.

Aanbevolen: