Wat is er met 'Hey Arnold' gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met 'Hey Arnold' gebeurd?
Wat is er met 'Hey Arnold' gebeurd?
Anonim

Op 7 oktober 1996 ging op Nickelodeon een show in première waar een hele generatie mee is opgegroeid. Gezien het feit dat Nickelodeon in de jaren negentig verantwoordelijk is voor tal van uitstekende shows, is dit logisch. Maar weinig shows hebben zo'n invloed gehad op de in de jaren 90 geboren millennials als Hey, Arnold! Terwijl sommige shows uit de jaren negentig veel te lang duurden, Hey, Arnold! absoluut niet. Hoewel het tot 2004 (in een of andere vorm) in de lucht was, geloven velen dat het willekeurig uit de ether is verdwenen. Dit is wat er werkelijk met Hey, Arnold is gebeurd!

Een show die kinderen niet aantrok

Als we terugkijken op kinderprogramma's uit de jaren negentig, concentreren we ons misschien op het feit dat velen van hen vandaag gewoon niet zouden vliegen. We weten niet zeker of dat het geval is voor Hey, Arnold! van Craig Bartlett, dat zich richtte op een kind dat opgroeide in een woning in de binnenstad met zijn grootouders en een aantal vrienden. De serie was een groot succes bij zowel het publiek als de critici. Afgezien van de unieke animatiestijl en het gevoel voor humor, Hey, Arnold! worstelde met thema's voor volwassenen, waaronder belangrijke sociale kwesties, op een manier die jongeren aansprak.

Hey arnold poster
Hey arnold poster

Volgens VOX, Hey, Arnold! onderscheidde zich van andere geanimeerde shows omdat het ronduit weigerde om enkele van de meer volwassen thema's te simplificeren, zelfs als dat betekende dat je verpletterende nederlagen moest verkennen. Dit komt omdat de maker van de serie Craig Bartlett wilde dat de show authentiek zou aanvoelen, niet alleen voor hem als schrijver, maar ook voor het leven zelf.

"Arnold is een goede jongen, en hij betekent veel voor al deze mensen [in zijn buurt], maar hij repareert niemand. Die waarheid resoneerde echt met ons", zei Craig Bartlett tegen Vox. "Het leven is een beetje teleurstellend, en je krijgt niet altijd wat je wilt."

Kiezen om niet aan kinderen toe te geven, zorgt er uiteindelijk voor dat ze er verliefd op worden. Gezien het succes is het echter verrassend dat het niet zoveel afleveringen heeft geproduceerd. Maar er zijn veel verrassende dingen aan het maken van Hey, Arnold! Sommige daarvan droegen bij aan waarom het uiteindelijk verdween.

Nickelodeon maakte een enorme fout met de serie

In de loop van 8 jaar zijn er slechts vijf seizoenen van de show gemaakt. Er waren in totaal 100 afleveringen en vervolgens zijn er twee speelfilms uitgebracht, één in 2002 en de andere in 2017. Het uiteindelijke doel van deze twee films was om eventuele losse eindjes uit de serie aan elkaar te knopen. De laatste aflevering van de show (die in september 2000 in Canada en 2004 in de VS werd uitgezonden) was tenslotte niet bepaald bevredigend. Dat is het andere, Hé, Arnold! werd eerder uitgebracht in Canada dan in de Verenigde Staten, waardoor de serie op televisie werd verlengd en een fanbase werd verward die ouder werd en uit de serie raakte.

De beslissing voor Nickelodeon om de laatste aflevering van Hey, Arnold! serie op zo'n latere datum is ronduit verbijsterend. Maar liefst acht jaar nadat de eerste aflevering in première ging, werd de laatste aflevering (die jaren eerder was gemaakt) uitgezonden op een schijnbaar willekeurig tijdslot zonder de fans te informeren. Eerlijk gezegd was het ronduit bizar.

Nogmaals, de hele reeks van de serie was vreemd. Terwijl in het midden van het derde seizoen van de show, vroeg Nickelodeon Craig Bartlett om twee films te produceren voor zijn televisieshow. De eerste film was bedoeld voor televisie, de tweede voor het grote scherm. Nickelodeon besloot echter om Craigs eerste film te dwingen een bioscooprelease te krijgen, ook al was de film niet geschreven of ontworpen voor dat formaat. Het had eigenlijk een 'gemakkelijk verteerbare' langere aflevering van de show moeten zijn. Het was dus niet echt een film. Hoe dan ook, Nickelodeon wilde profiteren van het groeiende succes van de serie en bracht de film uit in de bioscoop.

Dit was een grote fout.

Omdat de eerste film op deze manier werd gedwongen, is het uiteindelijk mislukt. Critici haatten het en het was een totale financiële flop. In plaats van hun eigen fout toe te geven en er een manier omheen te vinden, strafte Nickelodeon Hey, Arnold! Het laatste seizoen van de show was al voltooid, maar Nickelodeon besloot de laatste 20 afleveringen in de loop van 4 jaar uit te brengen. Kort gezegd besloot Nickelodeon om gedurende 4 jaar willekeurig vijf afleveringen op oneven tijdsloten per jaar te laten vallen. Bovendien besloten ze de tweede film die Craig Bartlett aan het maken was voor het grote scherm te annuleren.

"The Jungle Movie was bedoeld om het achtergrondverhaal van Arnolds vermiste ouders en dit grote gat in Arnolds hart uit te leggen, waar hij niet helemaal compleet zal zijn totdat hij het mysterie heeft opgelost", zei Craig Bartlett tegen SyFy. "En nu, toen alles werd geannuleerd, was dat nogal een teleurstelling voor ons. De acteurs en ik hielden contact, en de artiesten en ik hielden contact, maar eigenlijk gingen we allemaal tien jaar door met ons leven."

Kortom, de fout van Nickelodeon zorgde ervoor dat ze het creatieve eigendom opgaven en het uiteindelijk vermoordden. Volgens SyFy hebben fans deze film uiteindelijk bewaard in een online campagne. Terwijl ze hun wens kregen en Hey, Arnold! The Jungle Movie werd uitgebracht, het was een decennium later en het project zelf werd gewijzigd. Dit viel natuurlijk niet in goede aarde bij de fans.

Hoewel Nickelodeon de franchise op meer dan één manier verknoeide, zal Craig Bartlett altijd een sterke erfenis hebben. En hey Arnoldus! zal altijd liefdevol worden herinnerd door de meest diehard fans.

Aanbevolen: