De waarheid over het 'Cobra Kai'-logo

Inhoudsopgave:

De waarheid over het 'Cobra Kai'-logo
De waarheid over het 'Cobra Kai'-logo
Anonim

Cobra Kai werd meteen de nummer één gestreamde show in de Verenigde Staten toen het beschikbaar kwam op Netflix. De serie is een spin-off van de blockbuster-franchise The Karate Kid uit de jaren 80. Veel fans gingen er ook vanuit dat het gebaseerd was op een echte gerenommeerde vechtsportschool genaamd Cobra Kai, die in 1971 werd opgericht door wijlen grootmeester Steven G. Abbate.

Dus is het Cobra Kai-logo ook gebaseerd op die school of gewoon een origineel grafisch ontwerpmeesterwerk? Hier is het verhaal.

Het maken van het logo

Het Cobra Kai-logo is ontworpen door Geronimo Giovanni. Het logo heeft verschillende versies op de website van de show, op merchandise, enz. Maar het was oorspronkelijk gemaakt met een zwarte omtreklijn met de felgele cobra in het midden met het rode woordmerk met de tekst 'Cobra Kai'.

De naam zelf vertegenwoordigt waar de school om draait. Het verta alt zich in feite naar de Grand Snake Organization, waarbij Cobra een Grand Snake is en Kai, een Japans woord dat groep of organisatie betekent.

De betekenis van het logo

De uitgebreide kap van de cobra in het logo staat voor paraatheid voor de strijd en verdediging tegen de vijand. Een van de populaire versies van het logo is de ronde versie met de woorden "Strike First, Strike Hard, No Mercy" rondom het originele logo.

Deze versie wordt veel gebruikt in de show om de betekenis achter de cobra voor de kijkers te benadrukken. Het logo ziet er zeker veel intenser uit dan het zen-achtige boomembleem van Miyagi-Do.

Het Cobra Kai-logo komt ook overeen met de kenmerkende esthetiek van Netflix' originele hitserie voor tieners, zoals Riverdale. De felle kleuren van het logo die gloeien tegen de donkere achtergrond lijken op het uiterlijk van Riverdale, vooral het South Side Serpent-logo.

Het Cobra Kai-logo heeft zeker een verscheidenheid aan merchandise gelanceerd waar fans van de show zo geobsedeerd door zijn. Het v alt niet te ontkennen dat het logo cool of esthetisch rebels aanspreekt bij kijkers, vooral tieners.

Het lijkt misschien een simpele combinatie van verschillende kleuren, elementen en woorden. Maar als we het in de show of ergens anders zien, echt, we kunnen het niet helpen, maar worden erdoor aangetrokken. Grappig hoe een logo zo opvallend kan zijn.

Aanbevolen: